Vasaras iestāšanās ir jānosvin! Kāpēc lai to nedarītu ar fantastiski vieglu zemeņu un putukrējuma kārtojumu, kas palutinās jebkura kārumnieka punci? Es palutināju savu draugu punčus un lielākā atzinība bija otrās un trešās porcijas prasīšana! 🙂
Izmēģini šo ar zemenēm, avenēm, mellenēm vai citām ogām, kas Tev garšo vislabāk! Lai skaisti izskatītos, iesaku pasniegt to skaistā stikla traukā, vai, ja ir pacietība, kārtojumu var servēt uzreiz mazajos deserta trauciņos, bet ņem vērā, ka tam ir jāievelkas, tāpēc pārliecinies vai ledusskapī būs gana daudz vietas 🙂
Nepieciešamais:
Biskvītam: 12 lielas olas, 12 ēd.k. konditorejas miltu, 12 ēd.k. cukurs, 1 tējk. cepamais pulveris, 1 tējk. sāls
Pildījumam: 1 l saldais krējums (35%), 5 ēd.k. pūdercukurs, zemenes (vai citas ogas)
Pagatavošana:
1. Uzliec karsēties cepeškrāsni uz 160 grādiem un sākam ar biskvīta pagatavošanu. Iesaku dalīt visas sastāvdaļas divās daļās un cept divus biskvītus, lai pārliecinātos, ka tas ir pareizi pagatavots.
2. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumiem pievieno sāli un saputo, līdz putas stingras. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno miltus un atkal saputo. Dzeltenumus pievieno baltumiem un uzmanīgi iecilā. Mīklu izklāj uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs un liek cepties, kamēr mīkla kļūst zeltaini brūna un iedurot zobu bakstāmo, tas ir sauss.
3. Nomazgā un notīra ogas. Sadala tās divās daļās. Pusi no ogām sablenderē, otru sagriež mazākos gabaliņos.
4. Saputo putukrējumu ar pūdercukuru, sadala to divās daļās. Vienai daļai pievieno sablenderētās ogas un uzmanīgi samaisa.
5. Kad abi biskvīti izcepti un atdzesēti, un visas pārējās sastāvdaļas sagatavotas, var uzsāk to kārtošanu traukā. Izmantojiet savu māksliniecisko talantu! 🙂 Kārto biskvītu, putukrējumu ar ogām, atkal biskvītu, parasto putukrējumu un sagrieztās ogas un tā uz priekšu, kamēr trauks pilns vai visas sastāvdaļas izmantotas!
6. Traukam pārklāj pārtikas plēvi un kārtojumu liek ledusskapī ievilkties, vismaz 2 stundas, vēl labāk – 24 stundas. Pasniedz tikko izņemtu no ledusskapja.
Izbaudiet vasaras iestāšanos ar šo! Lai labi garšo! 🙂
Cheers!
[…] Zemeņu un putukrējuma kārtojums […]
[…] ko vieglu. Galdā tika celtas vairāku veidu bruschettas, gaspačo un salāti, bet desertā – ogu, putukrējuma un biskvīta kārtojums. Dzērienos – pašu audzētu piparmētru bezalkoholiskais mohito un vīns ar ledu stiprāku […]