Veselīgāka kūka viengadniekam

Kas gan būtu dzimšanas diena bez kūkas? Vecāki labi zina, ka viengadniekam pieaugušo kūkas vēl nedaudz par traku, bet vai tas ir iemesls laupīt mazajam gaviļniekam prieku? Nē!! Mūsu ğimenē šonedēļ tapa jau otrā viengadnieka kūka, par godu meitiņas lielajiem svētkiem! Šī kūka ir veselīgāka kā pieaugušo versijas un ir lieliska izklaide gan mazajam cilvēciņam, gan arī ballītes viesiem, ja vien vecāki ir ar mieru ļaut mazulim nedaudz pašmulēties! 🙂 Bērniem garšo un vecākiem mierīgs prāts! Un atmiņu bildes lieliskas! 🙂

 

 

Veselīgāka kūka viengadniekam

Nav sarežģīti, Nepieciešamais laiks sagatavošanai 15 minūtes, cepšanai 20 minūtes, dekorēšanai 40 minūtes


Sastāvdaļas:

biskvītam:
4 ļoti gatavi banāni (jo gatavāki banāni, jo saldāka kūka)
110g ābolu biezenis
70g grieķu jogurts
1 liela ola
1 tējk. cepamais pulveris
195g pilngraudu milti
2 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. kanēlis

krēmam:
425g grieķu jogurta
115g marcarpone
kanēlis
medus
pārtikas krāsviela vai dabīga krāsviela


Pagatavošana:

  1. Vidēja lieluma bļodā sablenderē banānus.
  2. Banāniem pievieno ābolu biezeni, ar mikseri samaisa. Pievieno grieķu jogurtu, samaisa, pievieno olu un tad puto apmēram 6 minūtes.
  3. Tad pamazām pievieno miltus, kārtīgi visu mikserējot.
  4. Pieber cepamo pulveri, kanēli un pielej vaniļas ekstraktu un atkal saputo.
  5. Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un masu izlej uz tās, apmēram 1 cm biezumā. Nav obligāti jāizsmērē pa pannu, jo tad paliks daudz biskvīta pāri.
  6. Liek cepties apmēram 120° 20 minūtes, jeb kamēr ar zobu bakstāmo pārbaudot, mīkla ir sausa.
  7. Biskvītu izņem un pilnībā atdzesē. Kad tas atdzisis, tad ņem kādu mazāku bļodiņu un izmanto to kā šablonu, izgriežot vairākas ripas no biskvīta.
  8. Pagatavo krēmu, saputojot grieķu jogurtu ar mascarpone sieru, kanēli un medu. Ja vēlaties iekrāsot krēmu, tad sadaliet masu tik daļās, cik krāsas vēlaties izmantot un pievienojiet krāsvielu krēmam, kārtīgi to samaisot.
  9. Izvēlas pamatni, uz kuras veidos kūku (kādu šķīvi vai dēlīti).
  10. Kūku veido, pamīšus liekot biskvītu un nedaudz krēma, lai kārtas turētos kopā.
  11. Kad visas kārtas saliktas un ir izveidojies tornītis, to apklāj ar pirmo kārtu krēma. Tas var būt jebkurā no izvēlētajām krāsām, jo tam pa virsu būs jāklāj vēl viens slānis. Ieliek saldētavā uz ∼20 minūtēm, lai šī kārta sacietē.
  12. Kad pirmā kārta sacietējusi, pa virsu klāj nākamo krēma kārtu un dekorē pēc saviem ieskatiem!

Ja izmēģināji šo recepti, priecāšos, ja padalīsies ar bildēm, kā izdevies un kā mazais izbaudījis procesu! Lai skaisti svētki!

Evita

One comment

  1. Sveiki! Es nolēmu uztaisīt Jūsu kūku manai mazajai pirmajā dzimšanas dienā. Taisīju divas kūkas – vienu “iznīcināšanai” un otru visiem, ko ēst.
    Biskvīts sanāca diezgan ķepīgs, bet garšīgs. Cepu gan uz pusi ilgāk kā receptē, jo nelikās pietiekami izcepies 20 minūtēs. Kad gatavs, garšoja kā bieza pankūka.
    Vienas kūkas krēma man pietika divām kūkām, bet es pieliku dažas zemenes krāsai un garšai, un iespējams tās pataisīja krēmu mazliet par šķidru. Liku klāt atlikušo pustūbiņu maskrapones siera, lai stingrāks. Krēms sanāca ļoti garšīgs.
    Kūkas taisīju iepriekšējā dienā un pa nakti noturēju ledusskapī. Izskatījās ok, tikai krēms bija mazlietiņ atlaidies.
    Kopumā kūka ļoti garšoja manai mazajai un bildēs arī izskatījās labi.

    P.S. Kā es varu pievienot bildi komentāram?

Leave a Reply