Viena no manām dzīves baudām ir svinēt. Un svinēt skaisti. Mēdz teikt, ka ir divu veidu cilvēki – tie, kuriem patīk iet ciemos un tiem, kuriem patīk uzņemt ciemiņus. Es, protams, piederu pie tiem otrajiem, tāpēc vīra dzimšanas dienas svinības bija jāpārvērš par baudu acīm un vēderam. Gan man, gan ciemiņiem. Jau kādu laiku atpakaļ biju izvēlējusies šajos svētkos gatavot picas. Atlika tikai izvēlēties detaļas.
Picas mīkla. Viena no detaļām bija pilngraudu mīklas izvēle, klasiskās baltās mīklas vietā. Tā kā sestdiena plānojās diezgan saspringta, jo papildus svētkiem bija ieplānotas arī citas darīšanas, tad šoreiz izlēmām iegādāties gatavu picas mīklu “Pica Lulū”. Picu mīklu pārdod svaigā veidā, dažādos svaros. Mūsu 10 cilvēku kompānijai iegādājāmies 1,2 kg mīklas un bija gana. Svarīgi ir, vismaz 30 minūtes pirms picu gatavošanas, mīklai ļaut pastāvēt istabas tempratūrā, lai tā nedaudz uzbriestu.
Sastāvdaļas. Ir pāris picu veidi, ar kuriem nekad nenošausiet garām. Sēņu, salami, bekona, 4 sieru un tunča. Katrs no viesiem varēs atrast sev patīkamāko garšu variāciju. Svarīgi – neskopoties ar sastāvdaļām un, galvenais, sieru. Esmu slinka rīvētāja, tāpēc pērku uzreiz sarīvētos sierus – picu sieru, sarīvētu mozarellu un zilo sieru, kā arī parmesan sieru. Tos visus var sagādāt lielajos Rimi. Nebaidieties picām pievienot vairāk kā viena veida sieru, jo mozarella padarīs picas virsiņu nedaudz “tumīgāku”, parmesans parūpēsies par kraukšķīgumu, bet zilais siers par garšu. Tāpat ļooooti svarīga ir tomātu mērce. Iesaku laiku ieguldīt šajā picas sastāvdaļā. Es picas mērci gatavoju, kombinējot klasisko tomātu mērci ar “Rundāles” cepto ķiploku tomātu mērci, pievienojot oregano un maltus melnos piparus. To visu uzsildu katliņā, lai garšas sajaucas un mērce ir daaaudz garšīgāka.
Noformējums. Ne velti restorānos īpašu vērību pievērš tam, kā ēdiens izskatās uz šķīvja. Mēs ēdam arī ar acīm, tāpēc galda noformējums ir dikti svarīgs. Galda noformējumā izvēlējos oranžo krāsu (arī tāpēc, ka no kāzām bija palikuši dažādi aksesuāri tieši šajā krāsā). Man pašai īpaši patika retro stila salvetes un salmiņi. Tā kā iepriekšējā vakarā bija Heloweens, tad nedaudz dekorācijās arī izmantoju šo tēmu. Šoreiz picas gatavoju nedaudz mazākā izmērā, lai tā visa satilpst uz viena lielā šķīvja. Labi izskatīsies, ja picu liksi uz cepamā papīra. Neaizmirsti sagatavot norādes picu veidiem. Forši ir, ja norādēm ir kāda odziņa. Šoreiz norādēm izmantoju “ūsiņu-lūpiņu” kociņus, kam piestiprināju karodziņus ar nosaukumiem. Pārējais tik ir ēdienu izvietošanas jautājums uz galda – lai izskatās kā kompozīcija.
Ceru, ka jums radās iedvesma savai nākamajai ballītei! Ja pašiem negribās ar to ņemties, rakstiet un es palīdzēšu Jums skaistu svētku izveidošanā!
Cheers!
Laikam nebija prāta darbs šo ierakstu skatīties tukšā dūšā! Tagad gribu picu! 😀
[…] tumšā ciabatta maize, tomātu mērce (iesaku to nedaudz uzlabot, kā to darīju, gatavojot picas), 1 lielāka vistas fileja, 8 šķēles bekona, 1 paciņa mozarella, rīvētais parmesan siers, […]
[…] ir interese, citas idejas par pasākumiem meklē te, te un te! 🙂 Lai izdevusies […]