Siera kūka ar ogām

Pienāk brīži, kad man uznāk nepārvarama vēlme uztaisīt kaut ko garšīgu. Jā, esmu ekspermentētāja virtuvē – man iet grūti ar sekošanu līdzi receptēm, uzskatu, ka mana izjūta uz visām lietām ir labāka kā receptē. Dažreiz man ir taisnība, dažreiz nē. Patiesībā mans vīrs nemaz nemīl manu vēlmi eksperimentēt virtuvē, jo tas ik pa laikam beidzas ar vakariņām, kas nav īsti šefpavāra cienīgas. 🙂

Neskatoties uz to, šajā nedēļas nogalē man uznāca šī vēlme un izlēmu, ka gatavošu Pavlovas. Tomēr vīrs uzstāja, ka viņš gribot siera kūku. Piekritu ar nosacījumu, ka tā nebūs ceptā siera kūka. Viņš piekrita. Tad lai ir siera kūka!

Kūka sanāca lieliska. Siera masa daļēji atgādināja putukrējumu, līdz ar to savienojumā ar cepumu masu un ogām, garša bija fantastiska. Neskatoties uz slaidās līnijas ievērošanu, kūkas gabaliņi pazuda viens pēc otra. Tāpēc nolēmu padalīties ar recepti.

Sastāvdaļas: 2 paciņas sviesta cepumu, 100 g sviests, 2 lielie iepakojumi Mascarpone siers, bundžiņa kondensētais piens, 1 citrons, 1 tējkarote vaniņas cukurs, 2 ēdamkarotes cukurs, ogas (es ņēmu lielogu mellenes un avenes)

20141011_185313

Pagatavošana:

1. Sadrupina sviesta cepumus. Izmantojot rokas, sajauc ar sviestu. Ieklāj cepumu masu pannas apakšā.

2. Bļodā ar mikseri saputo sieru ar cukuru, vaniļas cukuru un 1 citrona mizu un pievieno kondensēto pienu. Es liku aptuveni 1/2 no klasiskās budžiņas, bet domāju, ka to var likt tik daudz, cik saldu gribās kūku. Atkal visu samikserē un lej pannā, pa virsu cepumiem.

3. Kūku (bez ogām) liek ledusskapī un tur kamēr kūka sacietē – man vajadzēja vismaz 12 stundas, bet ja var nociesties un noturēt 24 stundas, būs ideāli.

4. Kad kūka sacietējusi, pa virsu izkārto ogas un pasniedz.

20141011_230424

Ir tieši tik vienkārši, cik izklausās. Grūtākais ir nociesties un sagaidīt, kamēr kūka sacietē. 🙂

Cheers!

Life is uncertain. Eat dessert first.

~Ernestine Ulmer

Leave a Reply