Viens no maniem favorītēdieniem ir lazanja. Ideālas lazanjas pagatavošanai ir nepieciešams diezgan daudz laika, bet, kad esi pārradies no darba, trīs stundu vakariņu šmorēšana uzdzen tirpiņas. Tāpēc mana misija bija atrast veidu, kā šo ēdienu pagatavot ātrāk un vienkāršāk.
Šī nebūs klasiska, vairāku slāņu lazanja. Iespējams tāpēc arī nedaudz veselīgāka, jo makaroni tajā nebūs tik daudz 🙂 Šī būs lazanja ar klasiskām sastāvdaļām nedaudz savādākā variācijā!
“Once again, my life has been saved by the miracle of lasagna.”
‘Garfield’ (Jim Davis)
Sastāvdaļas (2 personām):
300 g liellopa maltā gaļa, 8 lazanjas makaroni, 1 bundža konservēti tomāti savā sulā, 1 paciņa tomātu mērce ar baziliku, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, selerija, 250 g rikotas siers, 1 paciņa parmesan siers, 1 paciņa mozarella siers, pipari, sāls, olīveļļa
Pagatavošana:
1. Uz pannas uzlej nedaudz olīveļļas un liek cepties malto gaļu. Tikmēr sagriež sīpolu un pievieno gaļai. Pannā izspiež divas ķiploka daiviņas un visu cep, kamēr gaļa un sīpoli apcepušies. Gaļai pievieno sāli un piparus, konservētos tomātus (cenšaties bez sulas) un tomātu mērci ar baziliku un seleriju. Visu sautē.
2. Bļodā sajauc rikotas sieru ar parmesan sieru (apm. pusi paciņas), sāli un pipariem.
3. Bļodā novāra pirmās lazanjas plāksnes, lai tās ir mīkstas. Kārto plāksnes trauciņā, pa virsu tām liek gaļas masu un pa virsu gaļas masai – siera masu.
4. Tad novāra otru daļu makaronus un liek tos pa virsu siera masai. Sagriež mozarella sieru un izkārto to pa virsu augšējām lazanjas plāksnēm. Pa virsu bagātīgi uzkaisa parmesan sieru.
5. Trauciņus liek uzsildītā cepeškrāsnī (225 grādi) un cep 20 – 30 minūtes, lai siera masa ir gatava.
Padoms! Iesaku pēc tam kādas 7 minūtes ļaut lazanjai nedaudz padzist, savādāk tā ir dikti karsta.
Cheers!