Kārtīga karstmaize darbadienas vakariņām

Braucot mājās pēc darba dienas, ne vienu reizi vien lauzu galvu – ko lai pagatavo vakariņās? Tas var būt diezgan mokoši, īpaši tad, ja negrasās apmierināt savu ēstkāri ar karbonādi un kartupeļiem vai kaut ko citu tik pat tradicionālu. Man, kā eksperimentētājai virtuvē, vieglākais ceļš nav interesants. Līdz ar to domas par “ko lai pagatavo” izvēršas par radošu lidojumu vismaz 20 minūšu garumā.

Šī recepte arī ir manis updeitota, ideja ir nošpikota no kāda “easy fast dinner for two” rakstiem ārzemju food portālos. Viss sākās ar “chicken mozarella sandwich” un beidzās ar “chicken mozarella parmesan becon rukola tomato ciabatta sandwich” 😀 Kas var būt labāks par šo?

Sastāvdaļas (2 personām):

1 tumšā ciabatta maize, tomātu mērce (iesaku to nedaudz uzlabot, kā to darīju, gatavojot picas), 1 lielāka vistas fileja, 8 šķēles bekona, 1 paciņa mozarella, rīvētais parmesan siers, rukolas lapas, 1 tomāts, sāls, pipari, garšvielas vistas gaļai, sojas mērce, jogurta mērce salātiem (nav obligāti)

Pagatavošana:

1. Visu procesu jāsāk ar vistas filejas kotletes pagatavošanu. Vistas fileju sasmalcina, lai izveidojas tāda gaļīga masa. Tai pievieno sāli, piparus, garšvielas vistas gaļai un apm. ēdamkaroti sojas mērces. Ar rokām masu kārtīgi pamīca, lai garšvielas sasūcas gaļā. Veido divas pēc iespējas plānākas kotletes (kā burgeriem) un liek cepties uz pannas.

2. Kamēr vista cepās, pārgriež ciabattu uz pusēm un tad katru pusīti pārgriež šķērsām. Maizīti atver un bagātīgi sasmērē ar tomātu mērci (vai varbūt citu mērci, kas pašam labāk garšo). Mozarellas bumbiņu sagriež ripiņās un tās izvieto uz vienas maizes pusītes. Uzkaisa mozarellai nedaudz piparus un parmesan sieru.

3. Kad vistas kotletes sacepušās, tās noliek malā atpūsties un tikmēr sacep bekonu. Kad tas apbrūnējis un palicis nedaudz kraukšķīgs, to uzliek uz otras maizes pusītes. Pa virsu bekonam liek vistas kotleti, ko apkaisa ar parmesan sieru.

20141106_183234 20141106_183501

4. Uzsilda cepeškrāsni uz 150 grādiem un liek maizes atvērtā veidā sildīties. Silda, kamēr mozarella pilnībā izkususi un parmesans pavisam nedaudz apbrūnējis.

5. Mozarellai pa virsu liek rukolas lapas un tomātu, kas sagriezts šķēlītēs. Pa virsu uzkaisa piparus un var nedaudz uzliet jogurta mērci. Tad sviestmaizi saloka un pasniedz!

20141106_184653

Sviestmaize bija patiešām garda, vienīgais, nedaudz par daudz. Diez kas nav ielocīt sevī puskukuli maizes ar daaudz gaļas un siera. Tāpēc nākamreiz mēģināšu taisīt ciabattu 4 daļās! Ceru, ka izmēģināsiet – ir to vērts! Un nebaidieties eksperimentēt! 🙂

Cheers!

Leave a Reply