Ne reizi vien esmu stāstījusi, cik ļoti man patīk uzņemt ciemiņus! Bieži vien cienāšanas pienākumus uzņemas mans vīrs, jo viņam ļoti patīk gatavot gaļas ēdienus. Tā ir viņa specialitāte! Bet mums ir draugi, kuri ir veģetārieši, līdz ar to viņu cienāšana vienmēr pārnāk manā pārziņā, jo tā ir mana iespēja izmēģināt kaut ko jaunu un pārsteidzošu! Šoreiz izlēmu, ka vēlos pasniegt ceptu kamambēru! Jau kādu laiku par to sapņoju, tāpēc paņēmu brīvu stundu, lai lēnām izstaigātu veikalu un saplānotu lieliskas veģetārās vakariņas draugiem! Šoreiz vakariņās – cepts kamambērs ar brūkleņu ievārījumu un grauzdētiem valriekstiem, pavasara lapu salāti ar bumbieriem un krāsnī cepti tomāti!
Cepts kamambērs ar brūkleņu ievārījumu un grauzdētiem valriekstiem
Pagatavošana: 40 minūtes, Nav sarežģīti
Sastāvdaļas:
- Kamambērs (1 mazais ritulis uz personu)
- Brūkleņu ievārījums (es izvēlējos Pūres)
- 1 paciņa valrieksti
- sāls
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 200°. Uz cepamā papīra izber valriekstus un liek krāsnī apgrauzdēties!
- Stikla cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru un uz tā uzliek siera ritulīšus. Ja kamambēra siers ir koka trauciņos, tad vari cept ar tiem! Cep sakarsētā krāsnī aptuveni 15 minūtes, bet neļauj tiem piedegt!
- Mazā katliņā ieliek pusi burciņas brūkleņu ievārījumu un uz mazas uguns uzkarsē. Tad pievieno kārtīgu šķipsniņu sāls, lai noņemtu saldumu.
- Kad siers gatavs, tam pa virsu uzlej karstu ievārījumu un apkaisa ar sasmalcinātiem, apgrauzdētiem valriekstiem.
Pavasara lapu salāti ar bumbieriem
Pagatavošana: 15 minūtes, Nav sarežģīti
Sastāvdaļas:
- Pavasara lapu salātu maisījums 2 pac.
- 2 gab. bumbieri
- 2 gab. avokado
- 1/2 citrona
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Uz liela šķīvja izber salātu maisījumu.
- Nomizo un sagriež bumbierus un avokado nelielās šķēlītēs. Iemaisa tos salātos.
- Salātus aplej ar 1/2 citrona sulu, uzber sāli un piparus, samaisa. Pasniedz.
Krāsnī cepti ķiršu tomāti
Pagatavošana: 20 minūtes, Nav sarežģīti
Sastāvdaļas:
- Ķiršu tomāti ķekaros
- Olīveļļa
- Sāls, pipari
Pagatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 180°. Uz pannas uzliek cepamo papīru un uz tā uzliek ķiršu tomātus. Liek krāsnī cepties uz 15 – 20 minūtēm.
- Kad tomāti sacepušies, izņem tos no krāsns, aplaista ar nedaudz olīveļļas un uzber sāli un piparus. Pasniedz.
Lai labi garšo!