Bruschettas ar tomātu – avokado salsu un laša tartaru

Manas mīļākās dienas ir dienas, kad pie mums brauc ciemos draugi!!! Tās reizes vienmēr ir saistītas ar garām jo garām sarunām un ēdienu! Divas man ļoti mīļas lietas! Mums ar vīru ir noruna – gatavo tas, kurš uzaicinājis ciemiņus. Es aicināju, man jāgatavo!

Šoreiz tapa vienas no manām iecienītākajām uzkodām – bruschettas ar tomātu-avokado salsu un bruschettas ar laša tartaru. Protams, par pamatu šīm ir daudz dažādas receptes, ko esmu pētījusi, bet šajā reizē diezgan daudz paļāvos uz savu intuīciju un garšas izjūtu.

20171103_110139

Bruschettas ar tomātu – avokado salsu

Nav sarežģīti, Nepieciešamais laiks ∼ 30 minūtes


Sastāvdaļas:

5 vidēja lieluma tomāti
2 vidēja lieluma avokado
lielāks sarkanais sīpols
ķiploka daiviņa
citrons
baziliks
olīveļļa
balsamiko krēms
sāls, pipari
franču bagete


Pagatavošana:

  1. Nomazgā tomātus, sagriež mazos kubiciņos un liek sietiņā, lai notek liekais šķidrums.
    Padoms: Ja ir laiks un vēlēšanās, var, pirms griezšanas, izņemt tomātam sēklas, tad arī nebūs jānotecina.
  2. Nomizo un sagriež avokado mazliet lielākos kubikos kā tomātu.
    Padoms: Bļodā pie sagrieztajiem avokado var ielikt avokado kauliņu, lai tas nesabrūnē līdz pasniegšanai.
  3. Nomizo un smalki sagriež sarkano sīpolu un vēl smalkāk ķiploku. Sakapā arī baziliku. Bazilika daudzums pēc izvēles, jo ne visiem garšo daudz bazilika.
  4. Kad visas sastāvdaļas sagrieztas, tad kopējai masai pievieno citrona sulu (sākumā no pusītes, ja tomāti saldāki, tad var arī vairāk) un apmēram ēdamkaroti olīveļļas. Tāpat arī sāli un piparus.
  5. Sagriež franču bageti. To griež ļoti slīpi, lai sanāktu lielākas šķēles, nekā griežot taisni šķērsām. Maizes šķēles vai nu grillē uz grilpannas, vai ieliek apbrūnināties cepeškrāsnī 180°.
  6. Kad maize apbrūnināta, tad to izkārto un nedaudz aplej ar olīveļļu. Uz maizītēm izkārto salsu, vēlreiz nedaudz uzlej olīveļļu un balsamiko krēmu, dekorē ar bazilika lapiņām.
    Padoms: Ja negribās smērēt šķīvjus vai pasniegt ēdienu savādāk kā parasti, vari uz galda izklāt cepamo papīru un maizītes izkārtot uz tā!

 

Bruschettas ar laša tartaru

Nav sarežģīti, Nepieciešamais laiks ∼ 30 minūtes


Sastāvdaļas:

200g mazsālīta laša fileja
200g kūpināta laša fileja
lielāks sarkanais sīpols
melnās olīvas
laims
citrons
sāls, pipari
franču bagete


Pagatavošana:

  1. Mazsālītā un kūpinātā laša filejas sagriež mazos kubiciņos.
  2. Nomizo un smalki sagriež sarkano sīpolu. Melnajām olīvām izņem kauliņus un arī tās smalki sagriež.
    Padoms: Ja vien nav slinkums, izvēlieties olīvas ar kauliņiem, jo tās būs sulīgākas un maigākas, kā atkaulotās!
  3. Kad visas sastāvdaļas sagrieztas, masai pievieno laima sulu, sāli un piparus un samaisa. Ļauj kādu brīdi savilkties garšām ledusskapī.
  4. Tikmēr sagriež un apbrūnina franču bageti.
  5. Apbrūnināto maizi izkārto, nedaudz aplej ar olīveļļu, izkārto uz tās laša tartaru un pāri pārlej nedaudz citrona sulas.

 

Bruschettām ir daudz dažādas variācijas. Vari papētīt dažādās receptes manā Pinterest tāfelē!

Cheers!

Evita

Leave a Reply