Pirkstiņsalāti ar vistas fileju

Ja man ir jāizvēlas gaļas veids, ko vislabprātāk izvēlos savā uzturā, tad tā noteikti ir vistas gaļa. Vislabāk man tā garšo cepta vesela, bet visizacinošāk, manuprāt, ir pagatavot vistas fileju. Tā bieži vien kļūst sausa un man ļoti negaršo sausa gaļa. Arvien meklēju jaunus veidus, kā ēdienkartē iekļaut vistas fileju, jo tā ir liesa un tāpēc ir lieliski piemērota arī manu mērķu piepildīšanai, kas ir saistīti ar slaidāku augumu 😉

Tā nu šoreiz tapa pirkstiņsalātu recepte. Tie ir pasniegti uz salātlapām, līdz ar to, tos ir ērti ēst un ir interesanti arī pasniegt viesiem! Un galvenais, šī ir ļoti veselīga recepte, kas būs piemērota tiem, kuri šajā skaistajā pavasarī ir atkal pievērsušies kaloriju skaitīšanai!

11

Pirkstiņsalāti ar vistas fileju

Pagatavošana: 30 minūtes, Nav sarežģīti


Sastāvdaļas:

  • 1 vistas fileja
  • tomāts
  • 2 gab. mazi avokado vai 1 liels
  • 1/4 paprika
  • 1/2 sarkanais sīpols
  • 1/2 laims
  • salātlapas
  • sauja indijas riekstu
  • sezama sēklas
  • Santa maria America Cajun garšviela
  • sojas mērce
  • sāls, pipari
  • nedaudz olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež gareniski apm. 1 cm platās šķēlēs. Apber ar garšvielām un uzlej nedaudz sojas mērci. Iesmērē garšvielas filejā un atstāj to nedaudz iemarinēties, kamēr gatavo dārzeņus.
  2. Sagriež visus dārzeņus nelielās šķēlītēs, piespiež laima sulu un samaisa.
  3. Sakapā Indijas riekstus.
  4. Atdala salātlapas un novieto tās uz šķīvja.
  5. Uz pannas apcep vistas fileju un tad to atpūtina apmēram 5 minūtes. To sagriež šķēlītēs.
  6. Uz salātlapas kārto dārzeņu salsu, tai pa virsu izkārto vistas filejas šķēlītes un apber ar riekstiem un nedaudz sezama sēklām!

10

Lai labi garšo!

Evita