Ideja vakariņām ar draugiem – glazēts cālis ar ceptiem dārzeņiem un salātiem

Kad ciemos nāk draugi, tad ne vienmēr ir laiks ilgam ēst gatavošanas procesam, īpaši, ja ciemiņi gaidāmi pēc garas darba dienas. Šādai reizei lieliska ideja būs pagatavot maltīti, kas neprasa daudz pūles un darbošanās. Šī recepte ir tieši tāda! Ja vien ievērosi cepšanas laiku, cālis sanāks sulīgs un piedevās neprasīsies nekas cits, kā svaigu dārzeņu salāti!

6

Glazēts cālis ar ceptiem dārzeņiem un salātiem

Pagatavošana: 1h 30 min, nav sarežģīti


Sastāvdaļas:

  • vesels cālis
  • 4 ēd.k. sojas mērce
  • 1 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. saldā čili mērce
  • 2 ēd.k. tomātu mērce
  • 5 daiviņas ķiploka
  • sāls, pipari
  • 4 burkāni
  • 4 kartupeļi
  • dažādi dārzeņi salātiem pēc izvēles

Pagatavošana:

  1. Cāli pārgriež uz pusēm un izklāj uz pannas, apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā ielej aptuveni vienu glāzi ūdens un liek cepties 180° līdz 200° sakarsētā krāsnī. Vistu ik pēc 20 minūtēm aplaista ar pannā izveidojušos buljonu. Vistas kopējais cepšanas laiks ir atkarīgs no tās svara – cik kg tik minūtes – ja 1.2kg, tad 1.2 h!
  2. Nomizo burkānus un kartupeļus, apkaisa ar sāli un pēc 20 minūtēm pievieno vistai. Burkāni cepas aptuveni 60 min, kartupeļi aptuveni 40 min.
  3. Katliņā ielej sojas mērci, pievieno medu, saldo čili mērci, tomātu mērci un saspiestas ķiploka daiviņas. Uz lēnas uguns silda, kamēr izkūst medus. Kad gatava, noņem no uguns.
  4. Pagatavo dārzeņu salātus no izvēlētajiem dārzeņiem.
  5. Kad vista cepusies 1 stundu, pārbauda vai kartupeļi un burkāni ir izcepušies, un noņem tos no pannas. Vistu atstāj uz pannas un aplej ar iepriekš pagatavoto mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 15 – 20 minūtēm, kamēr mērce uz vistas nedaudz karamelizējusies (vari nedaudz paaugstināt temperatūru cepeškrāsnī) Tad ņem ārā, atpūtina 10 minūtes, un sadala gabalos. Atlikušo mērci ar buljonu, kas palikusi uz pannas, var pārliet vēlreiz pāri pagatavotajai vistai. Pasniedz ar pagatavotajiem dārzeņiem un salātiem!

5

Lai labi garšo!

Evita