Bezgrēka šokolādes kūka ar apelsīniem un lazdu riekstiem

Tas, ka esi izlēmusi ēst veselīgi, nenozīmē, ka Tev ir jāatsakās no gardumiem! Kopš es esmu uzsākusi savu izaicinājumu, jūtu, ka veikalā iegādājamās kūkas priekš manis ir par saldu, līdz ar to ir jāatgriežas pie savu kārumu gatavošanas. Pirms uzsāku ēst veselīgi, mana iecienītākā bija šokolādes musa kūka, tāpēc izlēmu papētīt kā to padarīt veselīgāku. Un tā tapa šī šokolādes kūkas recepte, kurā šokolādes vietā izmantoju nesaldinātu kakao pulveri, sviesta vietā kokosriekstu eļļu un cukura vietā medu. Kūka izdevās garda, manai gaumei varbūt nedaudz par rūgtu, bet ēdot to kopā ar svaigiem apelsīniem, rūgtenumu gandrīz vai nejūt! Līdz ar to, iesaku šo kūku ēst ar daudz augļiem un ogām vai arī citreiz pievienot vairāk medu vai arī stēviju, lai tā būtu saldāka!

Pinterest tendence-10

Bezgrēka šokolādes kūka ar apelsīniem un lazdu riekstiem

Pagatavošana: 30 minūtes, Nav sarežģīti


Sastāvdaļas:

60g nesaldināta kakao pulvera
150g kokosriekstu eļļas
6 ēd.k. mandeļu piens
1 ēd.k. medus
3 olas
1 liels apelsīns
1,5 tējk, cepamais pulveris
šķipsna sāls


Pagatavošana:

  1. Bļodiņā sajauc kakao pulveri ar 75g kokosriekstu eļļu, pamazām pievienojot mandeļu pienu, līdz iegūst kausētas šokolādes konsistenci.
  2. Masai pievieno medu, rīvētu apelsīna mizu un pārējo kokosriekstu eļļu. Kārtīgi samaisa, līdz iegūst zīdīgu, spīdīgu masu.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un sakuļ līdz cietām putām.
  4. Atsevišķā bļodā sakuļ olu dzeltenumus. Tiem pievieno šokolādes masu un sakuļ visu kopā.
  5. Masai pievieno lazdu riekstus un ar karoti samaisa.
  6. Tad pievieno sakulto olbaltumu un, lēnām un pacietīgi, iecilā kopējā masā. Nemaisīt!
  7. Gatavo masu ielej cepamā panniņā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
  8. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī, 180° 15 minūtes.
  9. Pasniedz ar svaigiem, sagrieztiem apelsīniem.

Lai labi garšo!

Evita