Garšaugu kvinoja ar karaliskajām garnelēm

Jau kādu laiku cenšos iekļaut kvinoju savā ēdienkartē, bet tā īsti nav izdevies. Tāpēc šomēnes izaicināju sevi un ekspermentēju ar receptēm, līdz spēju pagatavot to tā, kā man garšo! Neliegšos – fakts, ka tas ir viens no superproduktiem mani motivēja vēl vairāk! 🙂 Kvinoja ir ērti pagatavojama, to gatavo līdzīgi kā rīsus. To var vārīt gan ūdenī, gan buljonā, līdz ar to, tai var piešķirt sev vēlamo garšu ērtā veidā. Tai var pievienot dažādus dārzeņus un, manuprāt, kvinoja ir lieliska piedeva jebkuram ēdienam.

Untitled design (14)

Garšaugu kvinoja ar karaliskajām garnelēm

Pagatavošana: 20 minūtes, Nav sarežģīti


Sastāvdaļas:

1/2 krūze kvinoja (es izmantoju sarkano kvinoju)
1 krūze vistas buljons
2 zariņi dilles, smalki sakapātas
2 zariņi piparmētras, tikai lapiņas, smalki sakapātas
2 zariņi timiāns, tikai lapiņas
2 zariņi pētersīļi, tikai lapiņas, smalki sakapātas
300g karaliskās garneles, nevārītas
1/2 citrona sulas
3 lielas ķiploka daiviņas
malti melnie pipari


Pagatavošana:

  1. Kvinoju vairākas reizes kārtīgi noskalo aukstā ūdenī, lai noskalotos rūgtenais apvalks.
  2. Kvinoju liek katliņā, pielej buljonu. Uzvāra un tad uz vidējas uguns vāra 15 minūtes, līdz kvinoja uzsūkusi visu šķidrumu.
  3. Garneles ieliek bļodā, pievieno tām ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus (vai smalki sakapātus), pielej citrona sulu un pieber piparus. Kārtīgi samaisa un ļauj 10 minūtes marinēties.
  4. Kad kvinoja izvārījusies, to noņem no uguns. Tajā pašā katliņā pievieno garšaugus, kārtīgi samaisa un ļauj nedaudz pastāvēt, kamēr cep garneles.
  5. Uz pannas uzkarsē nelielu daudzumu olīveļļas. Marinētās garneles nokāš, lai atbrīvotos no liekā šķidruma un tad tās liek uz pannas. Cep, kamēr tās kļūst rozīgi baltas. Kad garneles uzceptas, tām var pievienot nedaudz sakapātus pētersīļus.

Lai labi garšo!

Evita