Pašgatavota granola Ziemassvētku noskaņās

Apmēram mēnesi cītīgi cenšos ievērot brokastis kā svarīgu dienas ēdienreizi. Visvairāk esmu iecienījusi brokastīs granolu. Līdz šim – veikalā pirktu, līdz izlēmu, ka varu taču pati to pagatavot. Ar tādām sastāvdaļām, kādām vēlos! Tā kā šonedēļ jau ir Ziemassvētki un esmu liela piparkūku cienītāja, tad izlēmu pagatavot granolu Ziemassvētku gaumē – ar piparkūku garšu! Pagatavošana ir viegla un neaizņem daudz laika. Rezultātā ir pagatavota granola visai nedēļai. Sēklas un riekstus vari izvēlēties pati. Vari arī pievienot žāvētas ogas un augļus, vai šokolādi. Izvēle ir Tava!

Granola Ziemassvētku gaumē

Nav sarežģīti, Nepieciešamais laiks – 40 minūtes


Sastāvdaļas:
500g pilngraudu auzu pārslas
dažādas sēklas (sezama, saulespuķu, ķirbju)
mandeļu skaidiņas
ciedru rieksti
150ml kokosriekstu eļļa
150ml medus
piparkūku garšviela (Santa Maria)


Untitled design (5)

Pagatavošana:
1. Bļodā ielej kokosriekstu eļļu un piejauc medu. Tos var nedaudz pakausēt cepeškrāsnī, lai ir mīkstāki. Kārtīgi samaisa.
2. Masai pievieno visas auzu pārslas, pa saujai ar mandeļu skaidiņām, ciedru riekstiem, sezama, ķirbju un saulespuķu sēklām un tējkaroti piparkūku garšvielu (sāc ar vienu tējkaroti, ja šķiet, ka gribās izteiktāku piparkūku garšu, pievieno vēl) un kārtīgi sajauc, lai eļļa un medus vienmērīgi pārklāj visas sausās sastāvdaļas
3. Izklāj uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs un liek cepeškrāsnī 180º (iepriekš uzkarsētā) uz 20 minūtēm, ik pa laikam kārtīgi apmaisot, lai nepiedeg.
4. Kārtīgi atdzesē, ik pa laikam ar rokām apmaisot, lai viss nesalīp vienā gabalā. Ēd kopā ar parasto vai grieķu jogurtu, vai kādu no augu izcelsmes pieniem! Uzglabā noslēgtā traukā!

Untitled design (6)

Lai jums skaisti svētki un garšīgas brokastis!

Evita