Ogu drumstalu gardums

Pie mums ciemos bija draugi, līdz ar to man atkal bija izaicinājums viņus (pareizāk sakot, viņu vēderus) iepriecināt ar kādu jaunu saldo ēdienu. Aiz loga vēl aukstums un sniegs, tāpēc gribējās pagatavot kaut ko siltu. Šoreiz izvēle krita uz ogu un drumstalu “sacepumu”. Kaut ko līdzīgu biju nogaršojusi kādā no Rīgas hipsterīgajām kafejnīcām, tāpēc šoreiz improvizēju ar šo ideju.

Sastāvdaļas (6 personām):

500 g saldētas ogas (es izvēlējos avenes, mellenes, ķiršus), 100 gcukurs, 250 g brūnais cukurs, 2 pac. sviests, 200 g milti

Pagatavošana:

1. Saldētās ogas ieber cepamajā traukā (stikla vai porcelāna) un tās pārkaisa ar cukuru.

2. Citā traukā sagriež kubiciņos aukstu sviestu, pieber brūno cukuru un miltus un to visu ar rokām mīca, kamēr mīkla izveidojas drupačās (ja tā šķiet pa mīkstu pieber vēl miltus; ja drupačas grib saldākas, var bērt vairāk cukuru).

3. Drumstalas pārber pāri ogām un liek cepties sakarsētā krāsnī (180°) uz 25 minūtēm vai kamēr drumstalas ir palikušas zeltaini brūnas un ogas burbuļo.

4. Iesaku pasniegt bļodiņās ar plombīra saldējumu 🙂

Lai garšo!

image