Mīkstā šokolādes un apelsīnu kūka

Pirms došanās garajā atvaļinājumā, nolēmu kolēģus palutināt ar savām šokolādes kūkām. Atkal. Dievinu šokolādes un apelsīnu savienojumu, tāpēc arī šoreiz kūka kā slavinājums tam…

Nepieciešamais:

Kūkai: 100g sviesta, 220g cukura, 2 lielas olas, apelsīns, 250ml piena, 1 ēd.k. ābolu etiķa, 150g tumšās šokolādes, 15g kakao pulveris, 300g konditorejas milti, 1/2 tējk. soda, 1/2 tējk. cepamais pulveris, 1 tējk. apelsīnu ekstrakts

Glazūrai: 350g tumšās šokolādes, 100g sviesta, 100ml skābais krējums, apelsīns, 1 tējk. apelsīnu ekstrakts

20150514_174318

Pagatavošana:

1. Uzliek krāsni sildīties uz 180 grādiem un ķeras klāt mīklas gatavošanai.

2. Bļodā sajauc mīkstu sviestu un cukuru, maisa, kamēr masa kļūst vienmērīga.

3. Iemaisa olas, tad pievieno apelsīnu sulu un pienu. Visu kārtīgi samaisa.

4. Tad pievieno etiķi un sarīvētu apelsīna mizu.

5. Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno mīklai.

6. Tad pievieno miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri un apelsīna ekstraktu. Mīklu maisa, kamēr tā kļūst viendabīga.

7. Cepamo pannu ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem un tad pannā ielej mīklu, izlīdzina un liek cepties.

20150514_180547

8. Mīklu cep apmēram 30 minūtes.

20150514_192543

9. Kad kūka gatava, to izņem no krāsns un liek atpūsties, kamēr gatavojiet glazūru.

10. Bļodā ar mikseri sajauc mīkstu sviestu un krējumu.

11. Izkausē šokolādi, pievieno sviestam un krējumam, pievieno apelsīna sulu, apelsīna ekstraktu un visu puto, kamēr izveidojas viendabīga, pabieza masa.

20150514_194640

12. Masu tad skaisti izklāj pār atdzisušo kūku.

20150514_195427

Ja izdodas nokontrolēt laiku, kūka izdodas mīksta un pufīga. Īpaši garda, kad tā vēl ir silta!

Cheers!