Šokolādes kūka. Variācija.

Manā darba vietā ir tradīcija – svētkos kolēģus cienāt ar gardumiem. Tā kā mani mīļākie saldumi ir no šokolādes, tad kolēģiem arī šogad tika šokolādes kūka. Vai variācija par to. Pamats ir ņemts no citas receptes, bet es to esmu nedaudz pārvērtusi savās noskaņās.

“Anything is good if it’s made of chocolate.”
Jo Brand

Nepieciešamais:

Mīklai: 420g miltu, 55g nesaldināts kakao, 200g cukura, ēdamkarote kanēļa, tējkarote sāls, 130g sviesta, 270ml saldais krējums 35%, 2 lielas olas, ēdamkarote vaniļas cukurs, 150g tumšās šokolādes

Glazūrai: 240g pūdercukura, 30g kakao, 2 tējkarotes vaniļas cukura, 60ml ūdens un 150g tumšās šokolādes

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā sajauc miltus, kakao, cukuru, sāli un vaniļas cukuru, lai masa pēc skata ir vienmērīga.

2. Citā bļodā (neputojot) sajauc saldo krējumu ar olām.

3. Sarīvē sviestu un pievieno to miltu masai. Ar rokām to ieberž miltos.

4. Pievieno miltiem saldo krējumu un olas un ar rokām samīca, kamēr izveidojas bieza masa.

5. Tad pievieno šokolādes gabaliņus un viegli iejauc mīklā, īpaši to vairs nemīcot.

6. Pannā ieklāj cepamo papīru, un sagatavoto masu izkārto uz pannas apmēram 3 cm biezumā.

20141211_200018

7. Kūku cep 200 grādos, 20 – 30 minūtes, kamēr iebakstot sērkociņu, tas iznāk tīrs (mana mīļākā daļa kūku cepšanā)

8. Kamēr pati kūka cepas, sagatavo glazūru – sajauc pūdercukuru, kakao, vaniļas cukuru ar ūdeni, līdz izveidojas vienmērīga masa. Un izkausē (ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī) šokolādi.

9. Kad kūka izcepusies, to izņem no cepeškrāsns. Pa virsu tai uzlej glazūru no pūdercukura un kakao. Pa virsu glazūrai ar mākslinieciskām kustībām aplaista ar izkausēto šokolādi.

20141212_094131

Šī patiesi gardā kūka, piepilda istabu ar vilinošu šokolādes smaržu! Lieliska kopā ar tasi tējas vai kafijas!

Cheers!