Gandrīz veselīgi nachos

Nesen, skatoties Big Bang Theory sēriju, noķiķināju, kā amerikāņi pusdienās ēd sviestmaizi ar čipsiem piedevās. Un tad atcerējos par nachos. Nachos ir meksikāņu ēdiens, kas sastāv no kukurūzas čipšiem, siera un citām piedevām pēc izvēles. It nemaz neizklausās veselīgi, tomēr… Ja to visu papildina ar liesu liellopa malto gaļu, tomātiem, sīpoliem un avokado, tad jau tas izklausās daudz labāk! Protams, normas robežās. Var gatavot gan kā neordināras vakariņas, gan kā ballīšu ēdienu draugiem.

Sastāvdaļas (4 personām):

1 mazā paciņa nachos vai tortilla čipsu, 300 g liellopa maltās gaļas, bundžiņa sarkano pupiņu, 2 sīpoli, 4 vidēji tomāti, buntīte selerijas lapu, 2 gatavi avokado, rīvēti sieri (parastais un parmesan), tomātu mērce, taco garšvielas, sāls, pipari, citrons, olīvas (nav obligāti)

20141112_183140

Pagatavošana:

1. Uz pannas liek cepties malto gaļu. Kad tā nedaudz apcepusies, pievieno vienu sīki sagrieztu sīpolu, ko apcep, un tad visam pievieno pupiņas (bez šķidruma), 4 ēdamkarotes tomātu mērci un puspaciņu taco garšvielas, sāli, piparus. Visu sautē apmēram 15 minūtes.

20141112_185725

2. No tomātiem izņem sēklas un to sagriež sīki. Tāpat sasmalcina vienu sīpolu un seleriju. Visu sajauc salātiņos un pievieno nedaudz citrona sulas un piparus. Notīra avokado un sagriež gabaliņos, bet neliek klāt iepriekš sataisītajiem “salātiņiem”.

20141112_185436

Kad gaļa un “salāti” gatavi, var sākt formēšanu uz šķīvjiem. Es tomēr iesaku taisīt katram savu porciju, bet tas neizslēdz iespēju visu kārtot uz viena liela šķīvja. 3. Vispirms uz šķīvja izkārto čipšus, kam pa virsu liek silto gaļu ar pupiņām. Tad pa virsu pārkaisa sierus – daudzums atkarīgs no paša vēlēšanās. Un tad pagaida, kamēr siers izkūst. Ja pats no sevis vairs nekūst, iesaku ņemt palīgā cepeškrāsni vai mikroviļņu krāsni.

20141112_190206

4. Izkusušajam sieram pa virsu saliek “salātiņus” no tomātiem, sīpoliem un selerijas un tad pa virsu izkārto avokado gabaliņus un olīvas. Un pasniedz!

20141112_190603

Starp citu, šis ēdiens ēdams ar pirkstiņiem, tāpēc labāk visu salikt tādā plānā kārtā, lai paši čipši kalpo kā karotītes. Manuprāt, vājprātīgi gardi. Un galvenais netradicionāli parasta latvieša ēdienkartei.

Cheers!

P.S. Ja esiet izmēģinājuši kādu no manis publicētajām receptēm, dodiet ziņu! Priecāšos par atsauksmēm! 🙂